Den lokale bedemand i Svendborg er Svendborgs ældste bedemandsforretning. I forretningen i Valdemarsgade hænger det gamle næringsbrev på væggen i kontoret. Det er udstedt til Hans Nielsen, som fra den 28. september 1899 “har vunden borgerskab i staden som snedker”. Virksomheden havde adresse i Fruestræde nummer 10, og herfra blev den drevet under navnet “Begravelsesforretningen Svendborg Ligkistemagasin”.
Firmaet flytter til Valdemarsgade, og efter en periode her overtager Begravelse Danmark forretningen.
Omkring starten af år 2000 køber Bedemand Knud Hansen Valdemarsgade og praktiserer bedemandsforretning til han i 2008 sælger til Morten Bytoft.
Morten går kort herefter i kompagniskab med Anita Grundahl. Hun driver Ringe-Midtfyns Begravelsesforretning og denne forretning bliver en del af forretningskonceptet.
I 2013 blev der mulighed for at opkøbe Faaborg og Omegns Begravelsesforretning, så der nu var tre forretninger på tre forskellige lokationer i det syd-, øst- og vestfynske område.
I den forbindelse kom Rasmus Boe Hermansen med i ejerkredsen sammen med Morten og Anita.
I dag, i december 2020, er det kun Rasmus og Morten der er ejere af forretningerne, da Anita har valgt at træde ud af firmaet.

2020 © Den lokale bedemand