Rolf

Bedemand Rolf Schat-Holm, Thurø

Rolf Schat-Holm er uddannet grafisk trykker i København, og efterfølgende tog han to års ekstra uddannelse på Den Grafiske Højskole. Hermed kunne han kalde sig selv for grafonom. Med denne uddannelse i bagagen fik han meget hurtigt ansættelse i et bogbinderi på Frederiksberg i København. Efter nogle år der blev Rolf selvstændig med eget trykkeri og bogbinderi.

Rolf er vokset op i Birkende ved Langeskov på Fyn, og her gik han i skole, indtil København kaldte på ham.

Dødsfald og den svære samtale

Ved lidt af et tilfælde kom Rolf i berøring med Fyn igen efter flere år på Sjælland. I 2004 flyttede han til Thurø ved Svendborg, og her fik han ansættelse på Svendborg Tryk. På grund af den verdensomspændende finanskrise søgte Rolf nye udfordringer, og efter en samtale med bedemand Morten Bytoft fik Rolf ansættelse hos Den lokale bedemand.

Her er Rolf en meget anerkendt og vellidt kollega, som også høster mange roser hos kunderne. Han er god til samtaler – også de svære – og for Rolf handler det om at være hos mennesker, som går en svær tid igennem.

- Det er dejligt at hjælpe mennesker, som står i en svær situation omkring et dødsfald, og det er altid godt at mærke, når mennesker føler sig lettet efter vores snak. Der bliver virkelig sat pris på hjælpen, siger Rolf.

Når Rolf ikke er på arbejde som bedemand, er det især sang og kor, som har hans store interesse. Han er medlem af det 45 mand store kor, Fyraftenskoret, der ledes af operasanger Jesper Buhl. Rolf har sunget i kor hele livet, og det kommer blandt andet kunderne til fordel, når afdøde eksempelvis skal synges ud af plejehjemmet.

Jagt og fiskeri har også Rolfs store interesse, og han nyder generelt at være udendørs. Han har således gennemført op til flere maratonløb, blandt andet i København, London, Oslo, Berlin, Rom, Paris, Hamborg og Dublin. Rolf løber stadig småture på Sydfyn, hvis han altså ikke vinterbader i Christiansminde ved Svendborg.

Ring til bedemand Rolf Schat-Holm på tlf. 6221 9909

2021 © Den lokale bedemand